[ad_1]
به گزارش ایرنا، اصفهان ظرفیت و توانایی بالایی در صنایع پتروشیمی دارد و از نظر تولیدات صنعتی پلیمر و کامپوزیت از مناطق پیشرو در کشور بهشمار میآید بطوریکه محصولات آن در صادرات این استان و ایران نقش بسزایی دارد.
طبق آخرین گزارش اداره کل گمرکات اصفهان، ۱۹۵ میلیون دلار محصولات پتروشیمی در هفت ماه امسال از این استان صادر شد که نسبت به مدت مشابه پارسال رشد ۳۲ درصدی داشته است.
مدیرکل گمرکات اصفهان روز سهشنبه اظهار داشت: یک میلیون و ۹۳ هزار تن کالا به ارزش ۷۱۸ میلیون و ۶۳۱ هزار دلار از ابتدای امسال تا مهر از گمرکات این استان صادر شده است.
رسول کوهستانیپزوه، اقلام صادراتی گمرکات استان اصفهان در این مدت را ۵۶۳ نوع کالا برشمرد و افزود: مهمترین محصولات صادراتی این خطه شامل محصولات پتروشیمی، چدن، آهن و فولاد، محصولات لبنی، فرش ماشینی و دستباف و مس و مصنوعات آن بوده است.
وی، میزان صادرات گروه «چدن، آهن و فولاد» از ابتدای امسال تا مهر را را ۱۶۶ میلیون دلار اعلام و تصریح کرد: این میزان صادرات نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۵۸ درصد کاهش یافته که دلیل اصلی کاهش صادرات کل استان در این مدت است.
به گفته وی، میزان صادرات این استان از ابتدای سال جاری تا مهر ماه نسبت به مدت مشابه پارسال از لحاظ وزنی ۱۹ درصد و از حیث ارزش ۱۵ درصد کاهش یافته که مهمترین دلیل آن کاهش ۵۸ درصدی صادرات چدن، آهن و فولاد و مصنوعات آن است.
از طرفی صادرات محصولات لبنی با ۸۳ میلیون دلار، فرش ماشینی و دستباف با ۵۲ میلیون دلار و «مس و مصنوعات آن» با ۴۷ میلیون دلار به ترتیب ۷۴، چهار و ۱۷ درصد رشد داشته است.
مدیرکل گمرکات اصفهان با اشاره به کشورهای عمده مقصد صادراتی این استان خاطرنشان کرد: پاکستان با ۱۹۷ میلیون دلار، عراق با ۱۶۹ میلیون دلار، افغانستان با ۷۲ میلیون دلار، ترکیه با ۵۹ میلیون دلار و امارات متحده عربی با ۵۶ میلیون دلار مهمترین مقاصد صادراتی کالاهای گمرکات اصفهان در هفت ماه امسال بودند.
کوهستانیپزوه اضافه کرد: بیشترین درصد تغییرات (افزایش یا کاهش) در بین کشورهای هدف صادراتی مربوط به عمان و عراق است به طوریکه صادرات به کشور عمان چهار برابر رشد و به کشور عراق ۴۴ درصد کاهش داشته است.
به گزارش ایرنا، صنعت پلیمر پیشران صادرات صنایع کشور است؛ این صنعت در زندگی روزمره، خودرو، پزشکی، هوافضا و سایر موارد کاربرد دارد و ۱.۵ درصد تولید ناخالص کشور متعلق به صنعت پلیمر و ۳.۶ اشتغال کشور در این صنعت است.
بیش از ۴۰۰ واحد تولیدی و صنعتی و ۸۵۰ واحد تولیدی و صنفی در استان اصفهان در صنعت پلیمر فعال است.
وجود قُطبهای صنعتی نظیر فولاد، منسوجات، هواپیماسازی، لوازم خانگی، رنگسازی و صنایع نظامی از دلایل اهمیت گمرک اصفهان محسوب میشود.
گمرکات استان اصفهان با پنج گمرک تابعه فعال در کیلومتر پنج جاده اصفهان- شیراز است.
[ad_2]