پارچه پاترون چیست؟ آشنایی با 0 تا 100 کاربرد در خیاطی • مجله تصویر زندگی

[ad_1]

کاربرد اصطلاحات تخصصی در هر شغلی نمایان‌گر ماهر بودن فرد است، در شغل خیاطی نیز آشنایی با این کلمات امری ضروری است زیرا استفاده از اصطلاحات کاربردی در خیاطی به شما کمک می‌کند تا در این رشته موفق باشید و حرفه‌ای عمل کنید. پارچه پاترون یکی از مهم‌ترین اصطلاحاتی است که می‌بایست با آن آشنا باشید.
شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد که پس از برش و دوخت پارچه، لباس نهایی برای شما تنگ یا گشاد شده باشد و در صورتی که لباس برای شما تنگ بود چاره‌ای جز دست کشیدن از آن نداشته باشید. در واقع، یکی از دغدغه‌های خیاطان مبتدی و حرفه‌ای اندازه بودن سایز لباس‌‌ و خوش فرم بودن آن روی اندام است. برای این کار، بهترین راه حل دوخت پارچه پاترون است. پارچه پاترون باعث می‌شود تا در صورت خطا داشتن الگو و بزرگ یا کوچک بودن آن برای شما، مشکلی برای پارچه اصلی ایجاد نشود و ایرادات الگو روی پارچه پاترون برطرف شوند.

پاترون چیست؟

همانطور که در دوخت برتر آمده است:

پاترون یا شالوده، الگوی اولیه است که با پارچه‌ای ارزان قیمت برای رفع برخی ایرادات احتمالی در لباس دوخته می‌شود. لازم به ذکر است، پاترون را جهت پرو، برعکس به تن می‌کنند.

برای دوخت پاترون در ابتدا الگوها را روی پارچه پاترون انداخته و برش دهید؛ سپس قطعات را به یکدیگر دوخته و پروگیری کنید. لازم به ذکر است، پاترون را جهت پرو، برعکس به تن می‌کنند تا جادرزها به رو باشند و مراحل سوزن زدن و اصلاح پاترون ساده‌‌تر باشد. پس از اصلاح پاترون، می‌توانید از خود پارچه پاترون به عنوان الگو برای برش پارچه اصلی استفاده کنید یا تغییرات به وجود آمده در پاترون را به الگو انتقال دهید.
در واقع تمامی خیاطان چه آن‌هایی که با تجربه و حرفه‌ای هستند و چه مبتدیان و افراد غیر حرفه‌ای از این روش برای به دست آمدن نتیجه مطلوب و مورد نظر استفاده می‌کنند. در حال حاضر بسیاری از خیاطان بزرگ در سراسر جهان از این راهکار کمک می‌گیرند تا کارشان با سرعت بالاتری پیگیری و دنبال شده و از سوی دیگر از نتیجه به دست آمده اطمینان خاطر کافی داشته باشند. همچنین استفاده از این روش کمک می‌کند تا با دغدغه‌ای در زمینه اشتباهات احتمالی بر روی پارچه اصلی روبرو نشده و خیال آسوده‌تری داشته باشید.

دوخت لباس

پارچه مناسب برای دوخت پاترون

پارچه پاترون معمولا از قیمت پایینی برخوردار است، چرا که دوزنده قصد پوشیدن و استفاده از آن را ندارد و پاترون تنها کاربرد رفع ایرادات الگو را دارد. البته یکی از نکاتی که هنگام تهیه پارچه پاترون می‌بایست به آن دقت داشت، جنس پارچه است. پارچه پاترون نباید جنس خیلی نازک و ریزش‌دار یا خیلی ضخیم و آهاردار داشته باشد. بهترین انواع پارچه برای تهیه پاترون، پارچه‌های چلوار، تترون، چیت و پارچه‌های ملحفه‌ای هستند که علاوه بر داشتن قیمت مقرون به صرفه از جنس مناسبی نیز برخوردار هستند. تنها در یک موقعیت می‌توانید از پارچه‌های ذکر شده استفاده نکنید، آن هم زمانی است مدل لباس مورد نظر شما جنسی بسیار ریزش‌دار یا آهاردار داشته باشد. پس می‌توان گفت، جنس پارچه مناسب دوخت پاترون ارتباط مستقیمی با جنس پارچه اصلی شما دارد.

کاربرد پاترون

دنیای خیاطی، پر از اصطلاحات گوناگون است که پاترون یکی از آن‌ها می‌باشد. افرادی که به صورت مداوم در ارتباط با خیاطان بزرگ و محیط‌های مربوط به خیاطی هستند می‌بایست با این اصطلاح‌ها به طور کامل آشنا باشند. پاترون یکی از مهم‌ترین اصطلاحات خیاطی است که کاربردهای فراوانی دارد، برای مثال ممکن است یک خیاط در طول حرفه کاری خود با مدل لباس‌های متفاوت و عجیبی رو به رو شود که تا به حال تجربه دوخت آن‌ها را نداشته است. در چنین موقعیتی، دوخت پاترون برای اطمینان از الگوسازی صحیح و درست بودن قطعات الگو امری ضروری است. ناگفته نماند که دوخت پاترون تنها مناسب خیاطان مبتدی نیست بلکه بزرگترین خیاطان دنیا نیز از پاترون برای اطمینان از کار نهایی خود استفاده می‌کنند.

نکات کاربردی پاترون

  1. در دوخت پاترون، برای اطمینان از برخی نقاط لباس مانند یقه که حساسیت بالایی دارد، از لایی کمک گرفته می‌شود. لایی پس از برش با استفاده از اتو به قسمت مشخص شده چسبانده می‌شود.
  2. استفاده از آیینه هنگام پروگیری پاترون می‌تواند به شما در تشخیص راحت‌تر ایرادات احتمالی پاترون کمک کند. به منظور این کار، پس از به تن کردن پاترون از فرد بخواهید مقابل آیینه قرار گیرد و راه برود تا بتوانید خطاهای موجود در آن را برطرف کنید.
  3. برای بهتر پرو کردن پاترون و مشخص کردن ایرادات آن می‌توانید از خودکار یا سوزن ته گرد استفاده کنید.
  4. برعکس به تن کردن پاترون برای پروگیری مراحل کار را بسیار ساده‌تر می‌کند.
  5. برای دوخت لباس‌های مجلسی یا لباس عروس، دوخت پاترون بسیار ضروری است.

کلام آخر

فراموش نکنید که همیشه مدل‌های جدیدی هستند که شما آن‌ها را تجربه نکرده‌اید و این اصلا اهمیت ندارد فقط کافی است مدل را با دقت الگوسازی کنید و قبل از اینکه پارچه اصلی را برش بزنید الگو را بر روی یک پارچه ارزان قیمت قرار داده، برش زده و بدوزید تا با استفاده از این روش ایرادات احتمالی را برطرف کنید.

[ad_2]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *