طرز تهیه خورش شش انداز خورش محلی گیلان
خورشت شش انداز یکی از غذاهای محلی گیلان است که به انواع مختلف طبخ می شود. مثلا شش انداز سیب، شش انداز تخم مرغ، شش انداز هویج و … در اینجا روش پخت خورش شش انداز بادمجان را شرح خواهیم داد.
بادمجان قلمی | ۵ عدد متوسط |
گردوی آسیاب شده | ۳۰۰ گرم |
رب انار (ترشیش به ذائقه خودتون) | ۱ قاشق غذاخوری |
پیاز متوسط | ۱ عدد |
ب آلوچه (قابل حذف) | ۱ قاشق مرباخوری |
رب گوجه | ۱ قاشق غذاخوری |
نمک، زردچوبه، گلپر | به میزان لازم |
آب سرد | به میزان لازم |
آماده سازی: | |
زمان پخت: | |
مجموع زمان پخت: |
طرز تهیه خورش شش انداز :
بادمجانها را پس از پوست کندن به مکعبهای متوسط خرد کرده و کمی نمک به آنها میزنیم و کنار میگذاریم. سپس مغز گردو را در قابلمه کمی تفت میدهیم تا روغن آن خارج شود (مثل فسنجان). پس از آن، رب انار، رب آلوچه، رب گوجه فرنگی، نمک و فلفل را به آن اضافه کرده و کمی تفت میدهیم. در مرحله بعد، دو لیوان آب سرد به خورش اضافه کرده و با شعله کم میگذاریم تا آرام آرام روغن خورش پس بدهد. اگر دیدید که روغن کم پس داده، چند تکه یخ به خورش اضافه کنید.
پیازهای خلالی شده و بادمجانها را به طور جداگانه داخل روغن سرخ میکنیم. در حین سرخ کردن، مقداری نمک، فلفل و زردچوبه به آنها اضافه میکنیم.
پس از آن که گردو به طور کامل روغن پس داد، پیاز و بادمجانهای سرخ شده را به آن اضافه میکنیم. سپس کمی گلپر به خورش میزنیم و شعله را کم میکنیم تا خورش به خوبی جا بیفتد.
و در آخر به همراه برنج نوش جان کنید.
طعم این خورش شبیه خورش فسنجان است. در آموزش های بعدی با روش تهیه انواع دیگر خورش شش انداز آشنا خواهید شد.
منبع : هانی شف