سه قفل بنگاه های کوچک و متوسط در ایران – سایت انجمن ملی صنایع پلیمر ایران


شرکتهای کوچک و متوسط ​​نقش اساسی در بهبود اقتصادی از رکود دارند. با این حال ، مطالعات نشان می دهد که حضور این شرکت ها در زنجیره ارزش جهانی نیاز به سه شرط قبل دارد. فناوری ، بودجه و بازار. در دنیای امروز ، الگوی توسعه شرکت تغییر کرده و مسیر رشد شرکت به وضوح مشخص شده است. در […]

  • انتشار:

    1 فوریه 1403 – 12:49

  • کد خبری:

    52086

  • بررسی:

    50
  • شرکتهای کوچک و متوسط ​​نقش اساسی در بهبود اقتصادی از رکود دارند. با این حال ، مطالعات نشان می دهد که حضور این شرکت ها در زنجیره ارزش جهانی نیاز به سه شرط قبل دارد. فناوری ، بودجه و بازار. در دنیای امروز ، الگوی توسعه شرکت تغییر کرده و مسیر رشد شرکت به وضوح مشخص شده است. در چنین محیطی ، فناوری اولین پیش نیاز برای شرکت در زنجیره ارزش جهانی و مشارکت در مسابقات بین المللی است. تأمین مالی و دریافت سهم مناسب از بازارهای مختلف ، پیش شرط دیگری برای توسعه شرکتهای کوچک و متوسط ​​است.
    شرکت تراشه ASML هلندی یکی از نمونه های جالب توسعه مناسب SME هایی است که از طریق دسترسی به بازار ، فناوری و تأمین مالی به موفقیت بزرگی رسیده اند. / عکس: برایان دربالا – نیویورک تایمز

    در حال حاضر ، شهرهای صنعتی بستری برای توسعه بنگاه های صنعتی به ویژه برای صنایع کوچک و متوسط ​​هستند. ارزش زیرساخت های شهرهای صنعتی 480،000 میلیارد تومنا با قیمت های امروز تخمین زده می شود. با این حال ، 34000 میلیارد تومانی از این زیرساخت ها پوشیده شده است. در همین زمان ، بیش از 90 ٪ از شهرک های فعال در سراسر کشور دارای وضعیت دولتی هستند. با توجه به تجربه جهانی ، می توان استدلال کرد که خصوصی سازی این شهرک ها تأثیر قابل توجهی در بهبود بهره وری آنها خواهد داشت. علاوه بر این ، روی آوردن به زمینه فعالیت های بالا می تواند مسیر واحدهای کوچک و متوسط ​​در ایران باشد.

    تفاهم نامه همکاری در برنامه توسعه سیستم پیمانکاری ایران

    جلسه شورای اتاق ها در سراسر کشور با حضور رضا انصاری ، رئیس سازمان صنایع کوچک و شهرهای صنعتی و موضوع امضای تفاهم نامه بین همکاری ، با رئیس اتاق ایران برگزار شد. اتاق ایران و سازماندهی صنایع کوچک و شهرهای صنعتی در سیستم پیمانکاری ایران (SPX) و سرانجام این تفاهم نامه توسط صمد حسن زاده ، رئیس خانه ایران و علی انصاری ، مدیرعامل امضا شد. از سازمان صنایع کوچک و شهرهای صنعتی ایران.

    نیاز به خصوصی سازی شهرهای صنعتی

    رضا انصاری ، مدیرعامل سازمان ایران برای صنایع کوچک و شهرهای صنعتی ، در این جلسه تأکید کرد: برای حضور در زنجیره ارزش جهانی و ورود به رقابت بین المللی ، ما چاره ای نداریم که این فناوری را در صدر فعالیت های تجاری قرار دهیم. امروز ، همه شرکت های اول جهان از نظر فنی گرا هستند ، به این معنی که پارادایم های توسعه صنعتی تغییر کرده و اقتصاد مبتنی بر دانش به یک معیار عملی تبدیل شده است.

    در 4 قسط قرص برای ماشین ظرفشویی بخرید

    وی خاطرنشان کرد: در دنیای امروز ، فناوری مکان مهمی و جدی دارد و واحدهایی که بر اساس فناوری کار می کنند به راحتی در زنجیره ارزش جهانی گنجانده می شوند. آنها رقابت می کنند. انصاری با اشاره به تجربه عملیاتی ASML گفت: این شرکت کوچک هلندی با تکیه بر فناوری های جدید ، توانست به یک شریک تجاری TSMC ، غول صنعتی تایوان تبدیل شود. نیمه هادی ها و پردازنده ها تبدیل به مدیرعامل شرکت صنعتی شهری خواهند شد: برای شرکت در زنجیره ارزش جهانی ، ما باید به فناوری ، امور مالی و بازار توجه جدی کنیم. من بیش از حد در مورد سیاست ها انجام داده ام بدون اینکه استراتژی بی اثر باشد ، بنابراین ما باید یک استراتژی داشته باشیم. وی همچنین در مورد مشکلات شهرهای صنعتی گفت: 870 شهر صنعتی دولتی و حدود 70 شهر غیر دولتی عملیاتی وجود دارد. حدود 320 شهر صنعتی توسط شرکتهای خدماتی اداره می شوند. بیش از 90 ٪ از شهرکهای فعلی در کشور دارای کشور هستند. با این حال ، شهرک های غیر دولتی تولید کننده تر هستند ، بنابراین شما باید به خصوصی سازی شهرک ها بروید. برای به دست آوردن یک الگوی مناسب برای مدیریت شهرک ها ، باید در جهت یک مدل از شهرداری ها برویم. این تغییر نیاز به تغییر قانون دارد.

    مدیرعامل شرکت شهرتی سانتی ادامه داد: زیرساخت شهرهای صنعتی 480،000 میلیارد تومنا با قیمت امروز هزینه دارد ، که از این تعداد 34،000 تامن پوشیده شده است و ما در تلاش هستیم تا این مشکل را با قانون بودجه انصاری در شهرهای صنعتی حل کنیم. مسئله و ما نباید از اهداف اصلی منحرف شویم. آنچه برای ما مهم است ، در نظر گرفتن فناوری مراقبت های اساسی است. زیرا برای ایجاد یک صنعت رقابتی ، فناوری اولین کلمه است.

    توسعه

    مباد حسن زاده ، رئیس اتاق تجارت ، صنعت ، معادن و کشاورزی ایران ، در این جلسه ، با استناد به نقش شهرهای صنعتی در رشد تولید و توسعه اقتصادی کشور ، گفت: توجه به شرکتهای کوچک و متوسط نقش مهمی برای بازگرداندن اقتصاد از رکود دارد. توانمندسازی شرکتهای کوچک و متوسط ​​، ساخت شبکه ها و ساختار روابط بین آنها برای ایجاد رقابت مناسب یکی از اهداف اصلی امضای تفاهم نامه همکاری در سیستم پیمانکاری ایران است.

    حسن زاده با بیان اینکه شرکتهای کوچک و متوسط ​​در ایران نقش مهمی در ایجاد شغل دارند ، گفت: برای حمایت از این شرکت ها لازم است تا بتوانند از نظر ارزش افزوده در بازار اتفاق بیفتند. اگر سیستم پیمانکاری ایران به درستی اجرا شود ، مسیر برقراری ارتباط بین شرکتهای تولیدی کوچک و کارفرمایان بین المللی باز خواهد شد.

    وی همچنین به برخی از چالش های موجود در شهرهای صنعتی اشاره کرد و توضیح داد: برخی از سرمایه گذاران وارد شهرهای صنعتی می شوند و به دلیل شرایط اقتصادی موجود ، نتوانست فعالیت های خود را شروع کنند و مدت طولانی منتظر تأمین زیرساخت های تولیدی باشند. در همین حال ، به دلیل فرآیندهای طولانی و طبق قانون ، سرزمین های حل و فصل نباید از آن استفاده نشود ، ما شاهد انتقال زمین به شخص دیگری هستیم. به نظر می رسد که چنین قانونی نباید در این شرایط اعمال شود. قیمت انتقال زمین نیز بسیار زیاد است. رئیس اتاق ایران گفت که سند املاک صنعتی به عنوان امنیت و ضمانت تصویب نشده است و گفت: لطفاً شرایطی را ارائه دهید تا این اسناد به عنوان وثیقه بانکی مورد استفاده قرار گیرد. حسن زاد افزود: سطح خدمات در شهرک ها در ایران مناسب نیست و امکانات و زیرساخت های موجود در شهرک های صنعتی استانداردهای بین المللی را رعایت نمی کند. به منظور حل مشکلات مربوط به شهرک های صنعتی ، اعضای اتاق ایران اصرار دارند که بودجه کافی برای شهرک ها اختصاص یابد.

    حضور شرکتهای کوچک و متوسط ​​در چرخه تولید و صادرات

    پام باگری ، معاون رئیس جمهور اتاق ایران ، همچنین گفت: سیستم مبادله قرارداد یک دوره بین المللی است که برای اولین بار توسط UNIDO پیشنهاد شده است و امروز این شرایط در بسیاری از کشورها رواج دارد. اصل این یادداشت هماهنگی بین تقاضا و عرضه است. مرزهای جغرافیایی سیستم مبادله قرارداد ناپدید شده است و تمرکز آن بر تقویت شرکت های کوچک و متوسط ​​و تبدیل این شرکت ها به صادرات است تا آنها بتوانند محصولات خود را آسانتر کنند.

    پروژه SPX امکان عضویت فراگیر در خانه را فراهم می کند

    باباک وایزادز ، مدیر اجرای پروژه SPX در اتاق ایران ، به روند اجرای پروژه گفت که از سال 2016 آغاز شد: عضویت فراگیر یکی از اهداف و اولویت های مشترک اتاق 10 است. در این زمینه اقدامات تحقیقاتی انجام شد و مشخص شد که برای دستیابی به این هدف باید به سمت سرویس گرا حرکت کنیم. امروز ، اتاق ها خدمات ارائه می دهند و SPX را می توان به عنوان یک سرویس جدید مشاهده کرد که این خدمات را برای عضویت مشترک جذاب می کند.

    تسهیل و تقویت روابط قراردادی

    Tahmurt Lachoti ، معاون سازمان صنایع کوچک ، همچنین گفت: سازمان صنایع کوچک در سال 2006 وارد این موضوع شد. وی این پروژه را در 10 استان آغاز کرد و سعی کرد خانه تجارت ، صنعت ، معادن و کشاورزی را بر روی آنها داشته باشد در همان ابتدا با تشکیل هیئت مدیره و ساختار اجرای پروژه ، گردش کار آغاز می شود و اولین قدم شاهد گسترش درک بین اتاق ایران و سازمان بود. وی از تشکیل اولین کمیته تخصصی در زمینه نفت و انرژی خبر داد و افزود: اولین جلسه این کمیته تخصصی با حضور مدیران ایالتی و خصوصی برگزار شد. مأموریت اصلی این پروژه تسهیل و تقویت روابط قراردادی با ایجاد یک بستر هوشمند برای همکاری است. تقویت زنجیره ارزش نیز در این پروژه دنبال می شود.

    با توجه به اسناد موجود در زنجیره ، مانند قانون برنامه هفتم ، لاچوتی گفت: مسئله بسیج صادرات ، کاهش فروش مواد اولیه و تقویت زنجیره ارزش ، که یکی از اهداف این پروژه است ، به شکل قانون قانون برنامه هفتم. علاوه بر این ، توسعه روابط بین شرکت های بزرگ و کوچک در دستور کار قرار دارد. طبق این طرح ، ساختار اجرایی این پروژه تا پایان سال جاری نهایی می شود.

    انتظارات از شهرهای صنعتی

    محمد سادگ حمیدیان ، رئیس خانه شیراز ، در مورد مداخله غیرقانونی در شهرهای صنعتی صحبت می کند و گفت: ما 6 شهر صنعتی داریم که هیچکدام از آنها خیانت نشده است. ما از بدن سازمان می خواهیم که در روند تغییر مدیران مورد استفاده قرار گیرد تا افرادی که مدیریت را به دست می گیرند ، مهارت و تجربه لازم را داشته باشند.

    یونز جیل ، رئیس اتاق Tebriz ، افزود: بخشی از ارزش ارزش افزوده باید برای تجهیزات شهرهای صنعتی هزینه شود. اما ما در عمل هیچ عملی ندیدیم. سطح زیرساخت خدمات شهرک ها قابل محافظت نیست. محمد ایرانی ، رئیس خانه کوم ، گفت: قیمت زمین در شهرک ها به طور مداوم در حال افزایش است و این امر برای روند سرمایه گذاری واحدهای کوچک و متوسط ​​دشوار است.

    Mehdi Tabibzade ، رئیس اتاق کرمان ، از غفلت از شرایط غالب در شهرهای صنعتی انتقاد می کند و گفت: برای تعریف یک مأموریت ویژه و ایجاد امکانات در هماهنگی با مأموریت های تعیین شده در شهرهای صنعتی لازم است. 70 ٪ از واحدهای کوچک به منظور رقابت در اقتصاد جهانی به بلوغ سازمانی لازم نرسیده اند و سطح فناوری این واحدها به روز نشده است.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    چهار × یک =