روز گذشته آیین نامه اجرایی ماده ۱۴ مکرر قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان درخصوص نحوه تعیین مالیات و عوارض ارزش افزوده برای مودیان معاف از صدور صورتحساب الکترونیکی منتشر شد.
انتشار:
30 دی 1403 – ۱۱:۱۰
کد خبر:
52054
0
روز گذشته آیین نامه اجرایی ماده ۱۴ مکرر قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان درخصوص نحوه تعیین مالیات و عوارض ارزش افزوده برای مودیان معاف از صدور صورتحساب الکترونیکی منتشر شد.
به گزارش اینپیا، از آنجا که این دستورالعمل دارای ابهاماتی بود به جهت شفافیت و آشنایی بیشتر فعالان اقتصادی و تولیدی نکاتی را درباره آن بازگو می نماییم.
ابتدا باید مشخص شود که متن ماده 14 مکررچیست.در متن این ماده آمده است: به منظور تسهیل تکالیف مودیان مشمول این قانون، سازمان می تواند مودیانی که میزان فروش سالانه آنها کمتر از بیست و پنج برابر معافیت موضوع ماده (84) قانون مالیات های مستقیم باشد را از صدور صورتحساب الکترونیکی معاف نماید. مأخذ محاسبه مالیات و عوارض مودیان مذکور با توجه به میزان فروش آنها در هر دوره مالیاتی و ضریبی که توسط سازمان تعیین می شود، محاسبه و مالیات آن پس از کسر اعتبار قابل قبول، دریافت می شود. ضریب مذکور بر اساس نوع کسب و کار، ترکیب اقلام خریداری شده مودی که در سامانه مودیان ثبت شده و با توجه به نرخ مالیات بر ارزش افزوده اقلام خریداری و فروخته شده مودی در چهارچوب آیین نامه اجرایی این ماده که ظرف یک ماه از تاریخ لازمالاجرا شدن آن، توسط سازمان تهیه شده و به تصویب هیأت وزیران می رسد، محاسبه می گردد.
در صورت خرید سایر مودیان از مودیانی که از معافیت موضوع این ماده، استفاده می کنند خریدهای مذکور مبنای محاسبه اعتبار مالیاتی نمی باشد و بهعنوان هزینه قابل قبول مالیاتی پذیرفته نمی شود. همچنین مصرف کنندگان نهائی که از مودیان مذکور خرید کنند، مشمول حکم ماده (18) این قانون نمی شوند. رسید دستگاه کارتخوان بانکی یا درگاه پرداخت الکترونیکی مودیان با میزان فروش سالانه بیشتر از نصاب موضوع این ماده،(با رعایت تبصره های (1) و (2) این ماده) از ابتدای دومین دوره بعد از اتمام دوره عبور فروش سالانه از میزان فوق صورتحساب الکترونیکی محسوب نمی شود.
ابهامات اشخاص حقیقی:
🔻مشمول/عدم مشمولیت جهت استفاده از سامانه مودیان
🔻جریمه عدم استفاده از سامانه مودیان
🔻مودیانی که تا الان اقدام به استفاده از سامانه نداشتند.
🔻چه زمانی صورتحساب ثبت کنند؟
🔻مهلتی که برای استفاده از سامانه مودیان از زمان مشمولیت تا ثبت صورتحساب الکترونیکی وجود دارد.
توضیحات:
اشخاص حقیقی معاف از استفاده از سامانه مودیان:
اشخاص حقیقی که که براساس اعلام سازمان به میزان فروش اعلام شده نرسیده باشند، معاف بوده و مالیات دریافتی از آنها برمبنای میزان فروش آنها است و اعتبار مالیاتی نیز دریافت نمی کنند. (اگر اقدام به خرید از فروشنگان معاف نمایند نیز این هزینه به عنوان هزینه قابل قبول آنها محاسبه نشده و اعتبارمالیاتی دریافت نمیکنند.)
اشخاص حقیقی مشمول استفاده از سامانه مودیان:
اگر میزان فروش بیشتر یا مساوی مقدار اعلام شده است، نهایت تا دو دوره بعد باید اقدام به ثبت صورتحساب نمایند. (براساس موضوع ماده 84 قانون مالیات های مستقیم ). این میزان فروش از سمت سازمان امورمالیاتی برای هرسال تعیین میگردد و برای سال 1403 مبلغ 144 میلیارد ریال است.
جریمه عدم استفاده از سامانه مودیان:
مطابق با ماده 22 قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان است.
مودیانی که تا الان اقدام به استفاده از سامانه7 نداشتند:
درصورتی که شخص حقیقی معاف از استفاده از سامانه مودیان بوده، مشکلی ندارد و درغیر این صورت باید اقدام به ثبت اطلاعات خارج از سامانه مودیان در اظهارنامه ارزش افزوده تسلیمی نماید تا سازمان درصد یا بخشی از آن را مورد بخشودگی قرار دهد.
چه زمانی صورتحساب ثبت کنند؟
از زمانی که میزان درآمد و فروش شخص حقیقی صاحب کسبوکار از مقدار تعیین شده توسط سازمان گذشته است تا 2 دوره بعد از آن(حداکثر) مهلت دارند تا از سامانه مودیان و پایانههای فروشگاهی استفاده کنند.مثال: اگر در دوره مالیاتی بهار 144 میلیارد ریال فروش داشته اند، حداکثر از ابتدای دوره مالیاتی پاییز و اول مهر صورتحساب ثبت نمایند.
مهلتی که برای استفاده از سامانه مودیان از زمان مشمولیت تا ثبت صورتحساب الکترونیکی وجود دارد:
حداکثر دو دوره پس از گذراندن میزان فروش تعیین شده در سال جاری توسط سازمان امورمالیاتی.
مهلت ثبت صورتحساب در صورت استفاده از شرکت معتمد، 15 روز است.